Aarrekartta

Tämän tehtävän tarkoituksena on tehdä matka omiin unelmiin. Unelmat ovat ovat tärkeä osa sinua. Ne ohjaavat toimintaasi eri tilanteissa. Kaikki on mahdollista, mitä tulevaisuudeltasi haluat. Se miten unelmasi toteutuvat on sinusta itsestäsi kiinni. Tärkeää tässä tehtävässä on tehdä ratkaisut sen pohjalta, mikä juuri sinusta tuntuu hyvältä.

1) Mieti asioita, joiden toivoisit toteutuvan. Mistä haaveilet?

2) Kerää lehdistä kuvia, jotka kuvaavat jollain tavoin unelmiasi. Yhtä unelmaa voit kuvata monella tai vain yhdellä kuvalla – tee niin kuin tuntuu hyvältä. Kuvat voivat olla konkreettisia (tietty automerkki, maisema lomakohteesta), viitteellisiä (kukkia, valon kajo pilvien lomasta) tai abstrakteja (itseä puhutteleva väri). Voit myös tuoda kotoa kuvia karttaasi.

3) Ota A3 kokoinen piirrustuspaperi, sakset ja liimaa.

4) Asettele kuvat paperille itsellesi sopivalla tavalla. Ei ole olemassa ”oikeaa” tapaa – on vain se, joka näyttää sinusta hyvältä. Leikattujen kuvien lisäksi voit myös piirtää/maalata unelmia. Pääasia on, että unelmien hahmottamisessa käytät visuaalista kykyäsi. Samalle paperille voit kuvata useampia unelmia. Lopputuloksena on kuvakooste, joka puhuttelee mieltä innostavasti: juuri tällaista haluan elämäni olevan!

5) Pyri täyttämään paperi niin ettei pohjapaperia näy. Kuvat voivat mennä limittäin päällekäinkin. Lisäksi voit maalata/värittää aukkokohtia omilla lempiväreillä.

6) Valmistaudu kertomaan työstäsi - unelmistasi.